ΝΑΖΙΣΜΟΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

                               KΑΓΚΙΟΥΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
                                    Αντιστράτηγος ε.α

Ο Ναζισμός και ο Κομμουνισμός είναι ιδεολογίες που εδράζονται πάνω στην ωμή βία για να επικρατήσουν στους λαούς και να αναρριχηθούν στην εξουσία.Σε καμία χώρα δεν επιβλήθηκαν με δημοκρατικούς θεσμούς και όπου επιβλήθηκαν έπνιξαν κάθε αντίδραση και οδήγησαν τους λαούς των στην ανελευθερία και την εξαθλίωση.
Βαρύνονται με φρικιαστικά εγκλήματα,εκτελέσεις,φυλακίσεις,
καταναγκαστικά έργα σε εκατομμύρια ανθρώπων.
Και ενώ η ιστορία του Ναζισμού-Κομμουνισμού είναι γραμμένη με το αίμα εκατομυρίων θυμάτων η ανθρωπότητα σήμερα δεν βάζει στην ίδια ζυγαριά τα θύματα!.
Λες και το μαχαίρι που κατέσφαζε το θύμα πονούσε λιγότερο αν το κρατούσε χέρι Κομμουνιστή από το χέρι του Ναζιστή(άν και οι τελευταίοι προτιμούσαν πιό ανώδυνο τρόπο,τον τυφεκισμό).
Γιατί άραγε αυτή η διαφορά ενώ το αποτέλεσμα είναι η ίδια ωμή βία;
Σκόπιμα ή από άγνοια της Ιστορίας γίνεται η διαφοροποίηση;
Γιατί αντιμετωπίζεται με επιείκια ο Κομμουνισμός που έχει Ιστορία ενός αιώνα και έχει καταστρέψει πάνω από ένα(1) δισεκατομμύριο ανθρώπινες ψυχές ενώ ο Ναζισμός έχει Ιστορία δύο δεκαετιών και πολύ λιγότερα θύματα;
Οι λόγοι κατά την γνώμη μου είναι αρκετοί.Να απαριθμήσω ορισμένους:

Ο Κομμουνισμός στηρίχθηκε πάνω σε ωραίες ιστορίες που υπόσχονταν στους εξαθλιωμένους λαούς παραδείσους και για να καταλάβουν την εξουσία προέτασσαν την επαναστατική βία εξοντώνοντας κάθε αντιδραστική φωνή.Πίστευαν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Ο Ναζισμός επικράτησε και αυτός με βίαια μέσα,βαρύνεται με ειδεχθή εγκλήματα παγκόσμιας έκτασης και πρωτοφανούς αγριότητας οδηγώντας την ανθρωπότητα σε παγκόσμιο πόλεμο και καταστρέφοντας τις ίδιες τις χώρες τους.Γι΄αυτό είναι πιό μισητός από τον Κομμουνισμό.

Η Σοβιετική Ένωση,μητέρα του παγκόσμιου Κομμουνισμού,κατά τον Β΄ΠΠ ήταν σύμμαχος των Δυτικών Δημοκρατιών που πολεμούσαν τον Ναζισμό και συνέβαλε αποφασιστικά στη νίκη.Έτσι ο Κομμουνισμός εξαργύρωσε το εγκληματικό παρελθόν του.

Μετά την ήττα του Ναζισμού συγκροτήθηκε Διεθνές Δικαστήριο που δίκασε τα εγκλήματα του Ναζισμού και η ανθρωπότητα έγινε γνώστης των ειδεχθών εγκλημάτων ενώ κάτι τέτοιο δεν έγινε για τα πολλαπλάσια εγκλήματα του Κομμουνισμού!.Στη σύνοδο της Εσθονίας (23/8/2017) μόνο 8 από τις πρώην Κομμουνιστικές χώρες που έζησαν στο πετσί τους την κομμουνιστική βία ζήτησαν την σύγκληση Διεθνούς Δικαστηρίου για την καταδίκη των εγκλημάτων του Κομμουνισμού.Οι λοιποί Ευρωπαίοι εσιώπησαν ενώ η Ελλάς δεν καταδέχθηκε να συμμετάσχει παρά τα χιλιάδες θύματα στην πρόσφατη ιστορία της!.

Μετά τον Β΄ΠΠ η αριστερή διανόηση κυριάρχησε στις Πανεπιστημιακές κοινότητες και κανένας δεν δίδασκε την μοχθηρή ιστορία του Κομμουνισμού.

Η διαφορά μεταξύ εγκλημάτων του Ναζισμού και του Κομμουνισμού είναι ότι ο Κομμουνισμός διέπρατε εγκλήματα κατά του ίδιου του λαού του που ελάχιστα συγκινούσε τους άλλους λαούς ενώ ο Ναζισμός τα διέπραττε σε βάρος άλλων λαών (ολοκάυτωμα).

Επίσης ουσιώδης διαφορά είναι ότι μετά την συντριβή του Ναζισμού η μεταπολεμική Γερμανία καταδίκασε τον Ναζισμό ,ζήτησε συγγνώμη για τα θύματα και κατέβαλε προσπάθεια να επανορθώσει.
Οι Ρώσσοι δεν μίλησαν ποτέ για τις φρικαλεότητες του Λένιν-Στάλιν.
Η Κίνα λάτρεψε και εξακολουθεί να λατρεύει τον Μάο.
Ας μιλήσουν και ας αποκαλύψουν στην ανθρωπότητα τα εγκλήματά τους (Κίνα 70 εκατ.-Ρωσία 20 εκατ.+5 εκατ.Ουκρανοί-Καμπότση 1/3 του πληθυσμού της........) και τότε να εκτιμήσουμε “που γυρίζει η πλάστιγγα”.

Σήμερα η αριστερή διανόηση διακηρύσσει ότι ο τελευταίος “καλός πόλεμος” ήταν ο Β΄ΠΠ που ο Κομμουνισμός πολέμησε τον Ναζισμό ενώ οι πόλεμοι κατά του Κομμουνισμού (Βιετνάμ-Κορέα ) είναι ανήθικοι !.
Αρνούνται οι αριστεροί να καταδικάσουν τα Κομμουνιστικά εγκλήματα και περιορίζονται σε συγκαλυμμένη καταδίκη του Σταλινισμού (επιρρίπτοντας αυτά στον Στάλιν και όχι στον Κομμουνισμό) ενώ καταφέρονται σφοδρά και δικαίως κατά του Ναζισμού (και όχι κατά του Χιτλερισμού)!.

Στην Ελλάδα,η αριστερή διανόηση,με την ένοχη απραξία των μεταπολεμικών κυβερνήσεων,κυριάρχησε στους Πανεπιστημιακούς χώρους,ηρωοποίησε μόνο την Κομμουνιστική αντίσταση κατά του Ναζισμού,αποσιώπησε τα ειδεχθή εγκλήματα του ΕΛΑΣ-ΔΣΕ και βάφτισε την βοήθεια των Συμμάχων να κρατηθεί η Ελλάς στην Δημοκρατική Δύση ως φασιστική επέμβαση στη χώρα μας.
Έτσι διαπαιδαγωγήθηκαν γενεές εκπαιδευτικών που αγνοούν ή αποσιωπούν τα Κομμουνιστικά εγκλήματα και αποκαλούν κάθε προσπάθεια ανάδειξής των ότι προέρχεται από φασίστες,Νεοναζιστές και όψιμους αναθεωρητές της Ιστορίας.



Τα θύματα της Ναζιστικής και Κομμουνιστικής θηριωδίας ζητούν δικαίωση και αυτή δεν θα την βρούν αν η Ιστορία συνεχίζει να αγνοεί την αιματοβαμένη πορεία των εκτελεστών τους.

Το χωριό μας